Muziek

Een ril doorklieft het lijf dat vreest

Meindert Talma & The Melisma Saxophone Quartet

CLIP

SONGTEKST

Dit is de aanvang van het violette jaargetijde. Er moet getuigd en gesproken worden: kunst is overal. Zij wordt de mens door de vogels op de jas geworpen. Dit is de aanvang van het violette jaargetijde.

REFREIN: Een ril doorklieft het lijf dat vreest. De vrijheid van de geest. Streiten ist ziellos. Streiten ist nicht ziellos. Nicht streiten ist ziellos. Nicht streiten ist nicht ziellos. Ziellos streiten ist ziellos. Ziellos streiten ist nicht ziellos.

Oh vrienden van de Ploeg. Wat jullie doen is niet genoeg. Wees desperaat, naar de dageraad, als gij pionier wilt zijn. Getuig. Spreek. Het doet geen pijn. Wacht niet tot na het ontbijt, uit vrees dat uw koffie koud zal zijn.

REFREIN

Er komt een tijd dat je de hele rotzooi van je aftrapt en opgelucht de verdere weg bewandelt. Dan krijg je de verleidingen en de twijfels: zal ik maar omkeren en gaan inzien dat ik een stommeling ben. Bijt dan maar op je tanden en zeg tegen jezelf: Nee stommeling, niet terug, wat je verliest is winst. Hier en daar is er iemand die daar verdriet van heeft. Neem maar van mij aan echt verdriet, maar jongen dat geeft niet.

REFREIN

© All rights reserved

KOMT VOOR OP